CV Herman den Hollander

Herman den Hollander (1963) is van jongs af aan geïnteresseerd in het pijporgel. Na een meubelmakeropleiding leerde hij bij Ernst Leeflang Orgelbouw te Apeldoorn alle facetten van het orgelmakers ambacht. Van 1981 tot en met 1983 volgde hij een orgelbouwkundige opleiding aan de Orgelbau Fachschule te Ludwigsburg (D). Bij de Handwerkskammer te Stuttgart (D) behaalde hij het vakdiploma ‘Orgel- und Harmoniumbau’. Sinds 1990 is Herman den Hollander als voorzitter betrokken bij de orgelcommissie van de Gereformeerde Gemeente te Vlaardingen. Van 1993 tot 2005 was hij lid van de kerkenraad van de Gereformeerde Gemeente te Vlaardingen. In het maatschappelijke leven voerde Herman den Hollander 25 jaar de dagelijkse leiding over een middelgroot Interieurbouwbedrijf. Sinds 2010 is hij directeur van het Wartburg College, locatie Marnix te Dordrecht. Vanaf het jaar 2000 maakt hij, als adviseur/coördinator,  deel uit van de Orgelbouw Advies Commissie der VOGG.  Met de overige OAC leden volgde hij, aan het Fraunhofer Institut te Stuttgart, de cursus Orgel- und Kirchenakustiek.