CV Chiel Jan van Hofwegen

Chiel Jan van Hofwegen (1978) volgde privé-orgel- en improvisatielessen bij Henk van Egmond. Bij hem behaalde hij de amateurkerkmuziekdiploma’s A en B van de V.O.G.G. Van 1996 tot 2002 studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag: hoofdvak orgel en improvisatie (bachelors) bij Jos van der Kooy, bijvak piano bij Jan Wolffs, bijvak klavecimbel bij Alessandro Santoro en basso continuo bij Patrick Ayrton. In mei 2002 behaalde hij het diploma orgel eerste fase. Van 2002 tot 2004 studeerde hij zij-instroom PABO aan de INHOLLAND-Hogeschool te Rotterdam. Van 2004 tot 2006 studeerde Chiel Jan hoofdvak eigentijdse improvisatie (Masters) aan het Koninklijk Conservatorium bij Jos van der Kooy. Tevens studeerde hij twee jaar hoofdvak muziektheorie aan hetzelfde conservatorium bij  Paul Scheepers, Diederik Wagenaar, Arie Boers en Theo Goedhart. Op dit moment studeert hij schoolmuziek aan het Rotterdams Conservatorium bij Frits Evelein.

Chiel Jan volgde masterclasses literatuur en improvisatie bij o.a. Peter Planeyavski, Naji Hakim, Arvid Gast, Rienk Jiskoot en Ton Koopman.

In 1998 behaalde hij op het Nationaal Improvisatieconcours te Elburg de prijs voor de vrije improvisatie. In 2000 won hij op het Nationaal Improvisatieconcours Amersfoort ter gelegenheid van het Bachjaar 2000 de tweede prijs. Tijdens het Nationaal Improvisatieconcours te Zwolle kreeg hij in 2003 een eervolle vermelding. Op het internationale improvisatieconcours te Haarlem ontving hij in 2006 samen met de Hongaar Robert Kovacs een gedeelde eerste prijs.

Van 1993 tot 2003 was Chiel-Jan  organist van de Gereformeerde Gemeente te Hardinxveld Giessendam. Sinds 2004 is hij organist van de Gereformeerde Gemeente te Alblasserdam. Daarnaast is hij voorzitter van de V.O.G.G. en lid van de examencommissie van de voornoemde vereniging. Van 2003 tot mei 2006 was hij docent aan de Cursus Kerkelijk Orgelspel. Van 2002 tot 2008 was hij leerkracht basisonderwijs op de Ds G.H. Kerstenschool te Ridderkerk. Vanaf mei 2008 is hij werkzaam als vakdocent muziek aan het Hoornbeeckcollege te Goes in de sector Welzijn. Tevens heeft hij een uitgebreide lespraktijk met orgel- en pianoleerlingen.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Chiel Jan van Hofwegen