CV Henk C. de Gelder

Henk C. de Gelder (geb. 1948 te Rotterdam) volgde privé orgellessen bij een plaatselijke kerkorganist en vanaf 1967 bij Wim Kooij op de Rotterdamse Muziekschool. Vanaf 1970 zette hij zijn studie voort aan het Rotterdamse Conservatorium met twee hoofdvakken, nl. orgel (zijn leraar daarbij was Arie J. Keijzer) èn schoolmuziek. Zo behaalde hij in de jaren ‘70 o.a. de Onderwijsakte B voor Orgel en het Diploma Uitvoerend Musicus voor Orgel (met aantekening voor improvisatie) en de Onderwijsakte B voor Schoolmuziek. Hij studeerde in die tijd ook piano bij Jacques de Monchy. Ook koordirectie heeft hij gestudeerd bij Jos Vranken jr. en Jan Eelkema.

Sinds 1974 zit hij in de Examencommissie van de VOGG en is daar de laatste decennia de coördinator van. Ook is hij van het begin (1995) betrokken bij de start en de inrichting van de Cursus Kerkelijk Orgelspel (de CKO) van de VOGG.
Samen met collega Herman Lammers heeft hij een tiental jaren improvisatiecursussen gegeven voor amateurkerkorganisten.

In het dagelijks leven is hij docent muziek aan het Wartburg College te Rotterdam (locatie ‘Guido de Brès’) sinds 1979. Verder is hij organist van de Gereformeerde Gemeente te Nieuw-Beijerland.