CV Herman den Hollander

Herman den Hollander (1963) is van jongs af aan geïnteresseerd in het pijporgel.
Zijn eerste orgellessen ontving hij van de plaatselijke organist Bas Bel. Na een meubelmakeropleiding leerde hij bij Ernst Leeflang Orgelbouw te Apeldoorn alle facetten van het orgelmakers ambacht. Van 1981 tot en met 1983 volgde hij een orgelbouwkundige opleiding aan de Orgelbau Fachschule te Ludwigsburg (D). Bij de Handwerkskammer te Stuttgart (D) behaalde hij het vakdiploma ‘Orgel- und Harmoniumbau’. Sinds 1990 is Herman den Hollander als voorzitter betrokken bij de orgelcommissie van de Gereformeerde Gemeente te Vlaardingen. Sinds 1993 is hij lid van de kerkenraad van de Gereformeerde Gemeente te Vlaardingen. In het maatschappelijke leven heeft Herman den Hollander de dagelijkse leiding over een middelgroot Interieurbouwbedrijf. Vanaf het jaar 2000 maakt hij, als adviseur/coördinator, deel uit van de Orgelbouw Advies Commissie der VOGG. Met de overige OAC leden volgde hij, aan het Fraunhofer Institut te Stuttgart, de cursus Orgel- und Kirchenakustiek.