Kerk en Muziek 2016 no. 2

Kerk en Muziek is weer verschenen. Hieronder een greep uit de inhoud:

Reformatorische coproductie leidt tot prachtig lied

Arthur Alderliesten schrijft over de geschiedenis van het indrukwekkende lied ‘Ach bleib bei uns, Herr Jesu Christ’. Het is een lied dat de eeuwen verduurd heeft en waar grootheden als Melanchton, Scheidt en Bach zich mee bezig gehouden hebben.

Eindelijk een Pijporgel

De gereformeerde gemeente van Stolwijk nam vrijdag 26 februari jl. haar Engelse Wordsworth-orgel in gebruik. Lees alles over het orgel, de akoestiek van het kerkgebouw en de ingebruikname.

km2016-2

Bijbel, Bach en Bonhoeffer

Een gesprek met Marinus G. Hofman die ongeveer 25 jaar organist is op het bekende Van den Heuvelorgel in de Ridderkerkse Singelkerk.

Leren van een Leek

Jan Meeuse bewerkte een schrijven van de bekende C.S. Lewis over kerkmuziek.

Oplossing van een communicatieprobleem

Piet de Kam schrijft een persoonlijke bijdrage waarin hij ideeën lanceert om de afstemming tussen gemeente en organist te optimaliseren.

Niet elk zuchtje wind

Een gesprek met ons verenigingslid Thijs Snoeijer die voor zijn verdiensten koninklijk onderscheiden werd.

Een voorbedacht lied

In deel 8 van deze serie beschrijft René Troost een door hem gespeelde kerkdienst in de Gereformeerde Gemeente te Middelburg-centrum. Een kijkje in de keuken van de kerkorganist.