Kerk en Muziek 2016 no. 3

Kerk en Muziek is weer verschenen. Hieronder een greep uit de inhoud:

Jochen Klepper, een lijdend en lovend lieddichter (1/3)

Arthur Alderliesten schrijft over het leven van de Duitse lieddichter Jochen Klepper die werd geboren in 1903.

In memoriam Bram Beekman

Jan Kruis schrijft een in memoriam over de onlangs overleden organist Bram Beekman. Diverse oud-studenten schrijven een persoonlijke terugblik.

Een bijzonder orgel op een bijzondere locatie

De orgelbouwer Bernhardt Edskes vierde verleden jaar zijn 75ste verjaardag en het 40 jarig jubileum van zijn bedrijf. Een uitgebreid gesprek vanuit Neustadt an der Weinstrasse waar zijn nieuwste orgel onlangs in gebruik is genomen.

Bede en lofzangen tussen Maas en Sluis

In deel 9 van deze serie beschrijft Simon Harinck een door hem gespeelde kerkdienst in de Groote Kerk te Maassluis. Een kijkje in de keuken van de kerkorganist.

Speelman aan de Singel

Een gesprek met Wout van der Spek die herdacht 40 jaar als organist aan de Boezemsingelkerk te Rotterdam verbonden te zijn.

Breed Bruikbare Bundel

Arjan Versluis schrijft een recensie over de muziekbundel ‘Psalmbewerkingen voor orgel 2015’ die werd uitgegeven door de VOGG.

km2016-3