Kerk en Muziek 2016 no. 5

Het september/oktobernummer van Kerk en Muziek is verschenen.

km2016-5

Een greep uit de inhoud:

Jochen Klepper, een lijdend en lovend lieddichter (3/3)
Arthur Alderliesten schrijft het derde deel van een drieluik over de Duitse lieddichter Jochen Klepper. Een beeld van een markante persoonlijkheid die leefde in een moeilijke tijd.

Een stoer orgel aan de voormalige Zuiderzee
Jan van der Male beschrijft de geschiedenis van kerk en orgel van de Gereformeerde Gemeente te Enkhuizen.

Landelijke Orgel en Samenzangdag 2016: Reger, Mudde en Asma in de Evangelisch Lutherse Kerk te Den Haag
Op DV 12 november 2016 staat onze Landelijke orgel en samenzangdag weer gepland. Johan Janssen schrijft vast een vooruitblik.

Het digitale orgel (2/3)
Bert van Bezooijen vervolg zijn driedelige serie over het elektronische orgel. Een ‘neporgel’ of een waardevol instrument? U leest erover in deze serie.

Met een knipoog naar Bach
In deel 11 van deze serie beschrijft Arjan den Ouden een door hem gespeelde kerkdienst in de Gereformeerde Gemeente te Dordrecht. Een kijkje in de keuken van de kerkorganist.

Verenigingsnieuws