Naar muziekbijlagen >>


Links

Zoeken


Kerk en Muziek 2017 – juli/augustusnummer

Het juli/augustusnummer 2017 van Kerk en Muziek is verschenen.
Een greep uit de inhoud:

Franz Tunder
Arjan Versluis laat ons kennis maken met de orgels en componisten uit de Noord-Duitse barok. Een tijdperk dat ons een grote muzikale schat heeft nagelaten. In deze aflevering aandacht voor de organist en componist Franz Tunder.

Bevlogen Barokman
We kennen Arjan Versluis van zijn artikelen over de Noord-Duitse barok en recensies over de jaarlijkse muziekbundel en cd’s.
Daarnaast ontplooit Versluis nog veel meer activiteiten en hoopt hij op de komende Landelijke orgel en Samenzangdag (LOSD) één van onze gastheren te zijn. Een gesprek met een bevlogen speelman die van zijn voorliefde voor de Noord-Duitse orgelmuziek geen geheim maakt.

km2017-julaug

Doorzetter uit Drenthe
Orgelmaker Rini Wimmenhove uit Hoogeveen is al vele jaren werkzaam als orgelbouwer. Zijn specialisme ligt bij de kleinere instrumenten. In deze bijdrage een kennismaking met een gepassioneerde orgelbouwer.

‘Een ongelooflijk mooi monument’ voor Anthoni in Ambacht
Jan Kruis schrijft een uitgebreid verslag over de jaarvergadering die 20 mei jl. werd gehouden. We leren meteen iets over het historische kerkgebouw.

Nieuwe ontwikkelingen in de orgelbouw
Bert van Bezooijen schrijft over het nieuwe Van Vulpen-orgel voor de muziekzaal Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Streven naar eenvoud en kwaliteit in de eredienst
In deel 16 van deze serie beschrijft Kees van den Brink een door hem gespeelde kerkdienst in de Gereformeerde Gemeente te Barneveld-Zuid. Een kijkje in de keuken van de kerkorganist.