Kerk en Muziek 2017 – nummer 5

Het september/oktober-nummer van Kerk en Muziek is verschenen. Een greep uit de inhoud:

Nicolaus Bruhns

Arjan Versluis laat ons kennis maken met de orgels en componisten uit de Noord-Duitse barok. Een tijdperk dat ons een grote muzikale schat heeft nagelaten. In deze aflevering aandacht voor de organist en componist Nicolaus Bruhns.

Willem van Twillert, een gedreven pionier

In deze aflevering een uitgebreid interview met Willem van Twillert. Het is dit jaar vijftig jaar geleden dat Van Twillert voor het eerst het orgel bespeelde tijdens een eredienst. We kennen Van Twillert als een componist die al vele bijdragen het licht heeft doen zien. Dit jaar verschijnt er in onze muziekbundel een bijdrage van zijn hand over de Avondzang.

Ziers goud op Scheveningen

Zier Verheij is vijftig jaar als organist verbonden aan de Gereformeerde Gemeente te Scheveningen. Jan Kruis zocht Verheij op in Scheveningen en sprak hem uitgebreid.

Een voorbedacht lied

In deel 17 van deze serie beschrijft Erika van Werkhoven een door haar gespeelde kerkdienst in de Gereformeerde Gemeente te Alblasserdam. Een kijkje in de keuken van de kerkorganist.

Drievoudig jubileum bij Hendriksen & Reitsma Orgelbouw

Hendriksen & Reitsma Orgelbouw bestaat vijftig jaar. Een gesprek met de huidige eigenaar Geurt de With en een impressie van de jubileumavond.

Sietze de Vries: ‘Laat met creativiteit een orgel optimaal klinken’

Op de komende LOSD hoopt Sietze de Vries één van onze gastheren te zijn. Jan Kruis sprak met hem in Middelburg waar ook zijn nieuwste cd werd gepresenteerd.km2017-5