Kerk en Muziek 2018 – maart/april

Het maart/april-nummer van Kerk en Muziek is verschenen.
Hieronder een greep uit de inhoud:

Anthoni van Noordt(2)
Onze oud-voorzitter Chiel Jan van Hofwegen heeft alle orgelwerken van de Nederlandse componist Anthoni van Noordt op cd opgenomen. Ter gelegenheid hiervan schrijft Chiel Jan een drieluik over de componist en zijn oeuvre.

Het leven van Paul Wols
Jan Kruis beschrijft het leven van Paul Wols. Diverse personen die Paul Wols goed gekend hebben schrijven een persoonlijke herinnering.

paul-wols

Nathan Laube(1)
Vorig jaar maakte de Amerikaanse concertorganist Nathan Laube zijn debuut in de Grote of Sint Bavokerk in Haarlem. Dit concertseizoen presenteerde de gemeente Haarlem hem als eerste Artist in Residence: een vaste gastorganist die drie van de stadsorgelconcerten in de Grote of Sint Bavokerk mocht verzorgen. Iddo van der Giessen assisteerde hem bij de drie Bavo concerten en sprak met hem over zijn muzikale achtergrond, het Müller orgel in de Bavo en zijn brede concertrepertoire.

Drie eeuwen orgelgeschiedenis in Gereformeerde Gemeente Nieuw-Beijerland
De Gereformeerde Gemeente van Nieuw-Beijerland plaatste een bestaand orgel in het nieuwe kerkgebouw. Jan van der Male schrijft een verslag over de werkzaamheden.

VOGG-bundel 2017
Arjan den Ouden en Hildbrand Otto geven een persoonlijke impressie over de laatst verschenen muziekbundel van onze vereniging.

Toegewijde VOGG’er Piet van Wijk 40 jaar organist
Ons verenigingslid Piet van Wijk uit Hardinxveld-Giessendam vierde zijn veertigjarig organistenjubileum. Jan Kruis sprak met de jubilaris.