Naar muziekbijlagen >>


Links

Zoeken


Media

Kerk en Muziek 2018 – mei/juni

De Dordtse orgelbouwers Jan en Peter van den Heuvel vierden het 50 jarig bestaan van hun bedrijf. Jan van der Male sprak de beide broers die nog volop actief zijn in de orgelbouw. Lees het interview in het nieuwe nummer van Kerk en Muziek.

Lees verder >>

Kerk en Muziek 2018 – maart/april

Jan Kruis beschrijft het leven van Paul Wols. Diverse personen die Paul Wols goed gekend hebben schrijven een persoonlijke herinnering.

Lees verder >>

Kerk en Muziek 2017 – nummer 5

Arjan Versluis laat ons kennis maken met de orgels en componisten uit de Noord-Duitse barok. Een tijdperk dat ons een grote muzikale schat heeft nagelaten. In deze aflevering aandacht voor de organist en componist Nicolaus Bruhns.

Lees verder >>

Kerk en Muziek 2017 – juli/augustusnummer

Arjan Versluis laat ons kennis maken met de orgels en componisten uit de Noord-Duitse barok. Een tijdperk dat ons een grote muzikale schat heeft nagelaten. In deze aflevering aandacht voor de organist en componist Franz Tunder.

Lees verder >>

Het mei/juni-nummer van Kerk en Muziek

In 1992 begon Ide Boogaard uit Rijssen zijn eigen orgelmakerij. Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren een aantal grote en beeldbepalende instrumenten gerealiseerd. Een gesprek met de jubilerende bouwer over de orgelbouw en zijn bedrijf.

Lees verder >>

Het Vierdag/Steendamorgel in de Gereformeerde Gemeente te Terneuzen

Dick den Engelsman maakte een klankdemonstratie van het orgel in de Gereformeerde Gemeente te Terneuzen. Het orgel is gebouwd in 1974 door Vierdag Orgelbouw Enschede.

Lees verder >>

Online orgeldemonstratie HHG Goedereede, groot onderhoud van Leeuwen orgel

Op donderdag 1 december werd het Van Leeuwen orgel in de Hersteld Hervormde Gemeente van Goedereede opgeleverd na groot onderhoud door de firma A. Nijsse & Zn. te Oud-Sabbinge.

Lees verder >>

Kerk en Muziek 2017 nummer 1 is verschenen

Jaap-Jan de Rooij vervolgt zijn tweedelige serie over Max Reger. In deze aflevering vergelijkt hij de diverse koraalbewerkingen over het lied ‘Nun danket alle Gott’ met elkaar. Een stukje muzikale diepgang!

Lees verder >>

Kerk en Muziek 2016 no. 5

Op DV 12 november 2016 staat onze Landelijke orgel en samenzangdag weer gepland. Johan Janssen schrijft vast een vooruitblik.

Lees verder >>

Kerk en Muziek 2016 no. 3

De orgelbouwer Bernhardt Edskes vierde verleden jaar zijn 75ste verjaardag en het 40 jarig jubileum van zijn bedrijf. Een uitgebreid gesprek vanuit Neustadt an der Weinstrasse waar zijn nieuwste orgel onlangs in gebruik is genomen.

Lees verder >>