Algemene informatie bladmuziek

De jaarlijkse muziekbundel

Ieder jaar presenteert de VOGG een nieuwe muziekbundel op de Algemene Vergadering in september. De koraalbewerkingen in deze bundel verschijnen in het traditionele notenschrift en in klavarskribo. Voor leden van de VOGG en abonnees op Kerk en Muziek is de muziekbundel gratis. De Muziekcommissie die deze uitgave verzorgt, streeft er steeds naar om een bundel samen te stellen die de nodige variatie biedt in stijl, vorm en moeilijkheidsgraad.

In de loop der jaren verschenen zo diverse bewerkingen van psalmen en enkele gezangen. Benieuwd naar de inhoud? Lees meer over de eerder verschenen bundels, of bestel een bundel via het bestelformulier.
Alle bundels kosten € 15,- per stuk. (Bij bestelling van twee of meer bundels worden geen verzendkosten in rekening gebracht.) Belangstellenden voor de muziek in klavarskribo, kunnen terecht bij Stichting Klavarskribo.

Wie vormen de Muziekcommissie?

Contactpersoon:
W. Mellegers

Leden:
Aad de Ligt
R. den Uijl

Welke eisen gelden voor een compositie?

De muziekcommissie van de VOGG stelt een muziekbundel samen met bewerkingen of partita´s die als onderwerp hebben de Psalmen en Enige Gezangen. De commissie nodigt een aantal componisten uit om een compositie in te zenden die onder andere aan de volgende omschrijvingen voldoet:

Klik hier voor de uitgebreide visie van het Hoofdbestuur op de muziekbundel

De Muziekcommissie beoordeelt de ingezonden compositie op artisticiteit, muzikale juistheid en dergelijke, voordat tot plaatsing wordt besloten. Ook houdt zij in de gaten hoe de muziekbundel na verschijning aansluit bij de beleving van de achterban en bij het gebruik in de praktijk door (kerk)organisten.

Wie kunnen een compositie inzenden?

Contact

Voor meer informatie over de muziekcommissie, het insturen van eigen composities of het voordragen van componisten kunt u contact opnemen met de contactpersoon van de muziekcommissie:

W. Mellegers,
A.van Burenstraat 40,
3136 CH Vlaardingen,
e-mail: mellegers1 at gmail.com

(Deze link opent uw mailprogramma. Verwijder de x voor en achter de @ alvorens uw bericht te versturen)